fredag 25. mars 2016

Påskeukas "stille" del?

Skjærtorsdag og langfredag ble på ingen måte stille for oss som feirer påske på en veldig ikke-religiøs måte, der kvikklunsj, appelsin og påskelammet er de største relikviene. Helligdagene har stor betydning for oss, men kun fordi de gir oss fri og ferie. Vi er glad i fri - så påska må gjerne ha plass i et ellers sekulært samfunn.

Skjærtorsdag bød på delte aktiviteter for gulstugans folk. Gubben og eldste arving gikk skitur til Kallskär og tilbake (1,5 mil) sammen med skolstugans gubbe og arving. Frugene brukte tida til å planlegge påskiaden, mens de minste ble holdt på en armlengdes avstand og helst ute av huset.

Ettermiddagen brukte gubben og stugans minste på scootercross på vallen i Nyborg. Frugan og eldstemann valgte å ikke delta på dette - det er kaldt og litt kjedelig å se på scootere i timesvis om interessen er overfladisk. Frugan tvang eldstearving med som bodyguard på den daglige mosjonsturen gjennom skauen. Skogen er fin, men faunaen er etter frugans mening best på tallerken (iaf deler av den) - eller på mils avstand, nærkontakt med firbeinte får andre ta seg av.




Vi var invitert på Baccalao hos bestemor og bestefar på kvelden, gubben kom tidligere hjem fra scootercross for å få med seg middagen. Minstemann ble til siste slutt og ble tatt hånd om og kjørt hjem av naboene våre som også var der. Serveringen var upåklagelig og Baccalaoen god! Vi noterte seneste kveld i middagsselskap denne påska da vi dro derfra. Koselig påskekveld.















Fredag var det duket for den årlige Påskiaden - planlegginga og mekking gikk som smurt dagen før, så på formiddagen før arrangementet var det bare å rigge i henhold til planen og delegere til enhver forbipasserende voksen som fikk funksjonærstatus i en eller annen grad.

I år hadde vi 4 nye deltakere; Törestugans barn og fruga og onkel Geir deltok. Vi hadde også to nye tilskuere Monika og Elias, som vi håper deltar neste år.

Lekene og postene gikk som planlagt - det var artig å se på og sikkert artig å delta også. Ut fra det vi så, deltok flere med liv og lyst. Påskiadens ild som ble tent under åpningsseremonien ble brukt som pølse- og marsmallowsbål etterpå. Avslutningsvis fyrte vi av en rakett og et antall stjerneskudd som et sermonielt punktum. Flotte greier!

















Frugan og største arving heiv seg rundt å bakte etter lammelårsmiddagen og inviterte rødstugan på kaffe og kaker i kveldinga. Det er dessverre ikke dokumentert - fotografen hadde påskefri, men vedkommende gikk på vakt før kakerestene ble ryddet bort så de er dokumentert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar