tirsdag 13. juli 2010

Late sommerdager og arbeidsleir i skjønn forening

På Nordic Sea Race lørdag var det både vannscootere og snøscootere i race. Selvfølgelig ble det pøsregn akkurat når Racet startet - men artig var det likevel. Guttene likte best vannscooterne i aksjon, snøscooterne var nok vanskeligere å manøvrere og ca annenhver gikk under og måtte berges opp med bergingsbåt og kran..Mange gutteartige greier, men frugan og gubben fikk etterhvert nok og etter en drøss med kvalikomganger og semifinaler dro vi derfra..akkurat samtidig som sola kom tilbake!


Søndag ble en strålende dag, vi gjorde klart til båttur og trodde at våre problemer med båtmotoren var ute av verden. Så feil kan man ta!! Ingen i stugan er særlig erfaren med båtmotor og dette ser det ikke ut til at vi kan løse. Vår gode granne forsøkte også å finne ut av det, uten å lykkes. Synd for fine dager er enda finere på sjøen! Vi må nok bite i gresset å kontakte profesjonelle - vi gir ikke opp båtlivet så lett!! I mellomtiden drømmer vi om denne båten med passende driftssikker motor. Til trøst fikk gubben lagt bord på bommen, det gjør det lettere å komme seg i båten på grasiøst vis..

Vi fikk også søndag "transittgjester" - på turen fra Tromø til Skellefteå stakk de innom. Det var klassekompisen til stugans eldste, i følge med faren og broren. Guttene hadde et par timer til lek og moro før de dro videre.

Mandag ble etterhvert en flott dag, med god temperatur og sol, etter en skyet og regntung start. Frugan trodde dagen skulle bli en innedag, og at gamle kunster innen husstell og heimkunnskap kunne børstes støv av, - men dengang ei!! Hurra! Det ble istedet arbeid i dreneringsgrøfta, vel å merke etter et lengre stopp i Kalix der det var SKOSALG og annet salg..Der gikk det et par timer, vi dro hjem med 4 par sko og bittelitt manufaktur....

På plass i grøfta ble muren kostet og malt, nå er hele muren grå..Takk og farvel til den stygge brune muren! Ellers har vi drevet steinknusing i grøfta - en stor stein ligger i hjørnet på huset delvis under muren og har gjort dreneringsjobben lang og vanskelig..Nå er steinen knust, med smugdynamit (trollkraft), slegge, spett og sinne. I dag har en stor gravemaskin lempet steindelene fra den knuste steinen til sides og rørene kan legges på plass i lag med vortepappen..Grus er bestilt - så nå er det ikke lenge før vi får lagt igjen den sia der innskjørselen er..I morgen kommer drenskummen og DA kan vi begynne å se på enden av dreneringsarbeidet..Til kvelden blir det ett strøk til med murmaling og håndgraving av "trase" for rør på østsia...frugan må igjen til pers..Litt maligsarbeid pågår også inne...mer om det senere...


Akkurat nå inne og avventer regnskurens slutt. Morran og formiddagen har vært den varmeste sålangt, og vi har allerede fått dagsdosen med sol. Kunne likevel vært greit med sol og opplys under dagens grøftearbeid.

Snøscooterkvalik - rundes alle bøyene får man 8 poeng.
Vannscooterkvalik - 3 poeng til vinneren av hvert heat.

1 kommentar:

  1. Greit. Skal på burs til tante Inger, ringes når vi er tilbake.

    SvarSlett