tirsdag 20. juli 2010

Uleåborg og mere mys!


I går kveld kom vil fra Uleåborg, det svenskene kaller Oulu. Vi tok våre sommergjester med for å vise dem byen og våre favorittsteder der, samtidig som vi fikk luftet oss og sett oss rundt i bottenviken. Ei natt på Eden og to dager til å utforske byen. Det ble innendørs bad i anlegget til Eden der vi bodde, besøk i Fartsparken på Toppila, tur med Potnapekka etc. Potnapekka er et lite dieseldrevet tog som kjører turister rundt på sightseeing...Dessverre guides det bare på finsk, kanskje tilbudet kun er ment for finske turister..? Vi betalte 18 Euro for 20 minutter med finsk kaudervelsk, og fikk ergrelsen over manglende engelsk el svensk på kjøpet!! Styr unna om du ikke kan finsk! Ellers fikk vi oppleve Stockman og Olimpos i Oulu, særlig sistnevnte anbefales varmt..

Forut for turen til Oulu fikk vi "transitt-besøk" av Kaja, Inger og Torbjørn. De ble fra lørdag til søndag - vi håper de kommer tilbake senere i ferien og vi kan gjenoppta trivelig samvær med mye fliring. Vi trenger dessuten maskinisten Torbjørn, da det viser seg at Suzukien (5 h) ikke vil fungere skikkelig..Båtlivet er i ferd med å havarere!!
Ellers har vi, fra orkesterplass, sett på at våre naboer i sør har felt store trær i bakhagen. Dette til frugans fryd!! Færre trær i horisonten og i solbanen - luft og lys!! Gubben tror på mindre insekt med mindre trær og det er også en ok bieffekt. Hurra for Marianne og Karl!! Med hjelp fra Arnstein og Gøril har også vi fått felt tre i egen hage, den store rogna ved forrådet er historie - det fins kun en stubbe på tomta som minner om den etter en meget effektiv prikkevering av greiner og kvist..


På fredag var det "Båtskärsnäsdag". Opplegg og loppis på torget, loddsalg, kaffe og vafler i kirka, byvandring med historie, filmvisning i folkets hus etc..Der var vi. Frugan "fyndat" på loppis, vi drakk kaffe i kyrkan, de minste kjørte hest og vogn. Greit å være med på lokale aktiviteter i det lille samfunnet vi er en del av...

I dag er siste dag med gjengen. Den skal bli like fin som alle de andre, også været legger godsia til i dag. Vi unner dem sola og varmen før de drar til nord-norsk sommer. Tusen takk for trivelig besøk, og velkommen igjen!! Gjerne neste sommer!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar