torsdag 24. juli 2014

Arbeisleir - avsluttende rapport

- for sommeren vel og merke...

Stua
Stua er ferdig! Elektrikeren la opp strøm mens vi var i Värmland. Nå mangler noen bilder og litt pynt bare. Men vi må bo oss inn og finne rette ting, farger og plassering. 
Det er blitt et lyst og fint rom. Nesten ikke til å kjenne igjen fra før, heldigvis.


Gutterommet
Gutterommet nærmer seg ferdig. Veggene har fått nye overflater og nytt vindu er kommet på plass, lister og fôringer likeså. Nå mangler strøm, rommet ble strippet for kabler da vi startet på rommet. 

Under strippinga av rommet ble gammel stragula fjernet og et fint tregulv kom fram. Neste år skal gulvet slipes og lakkes og bli like fint som stuegulvet. På neste tur (el neste etter det) skal veggene i alkoven bak rommet males, pt er det for varmt å male det lille, lave, glohete rommet - malinga tørker på rullen. 

Guttene har selv valgt tapet til fondveggene. Che Guevara og Cuba er tema. Kunne vel passe bra i en fordums industribygd med sterke arbeider/marxisttradisjoner? Guttene kjenner skikkelsen kun som en frihetsforljemper og et kjekt og velbrukt ikon i kommersiell sammenheng. 

Uansett, rommet blir fint, lyst, rent og nytt. Når gulvet er ferdig neste år skal vi style rommet skikkelig og hive ut køyesenga.


Stort og smått
Ellers? Atter et tilhengerlass med søppel, skrot og skit fra forråd, boder etc går på soptippen. Verandadøra er justert og lar seg lett åpne, det er ferdig listet rundt den. 

Gardiner er lagt opp!! Nevnes spesielt i dette innlegg med dette tema. 4 lengder blondegardin ble lagt opp 15 cm pr strykejern med "sømfix" (vliselin). Strykejern i 30 graders varme.... Say no more!

Kuriosa 
I 2009 skaffet vi nytt kvikksølvtermometer av den gode gamle sorten fordi det gamle røk i festene da vinduet det satt på ble byttet. Siden da har termometerpakken vært i veien på ulike steder i kjøkkenet. Nå er det endelig - kryss i taket - kommet på vindu i nordveggen, der garanteres skyggemålinger.

I 2010 skaffet frugan 2 bilder til å henge på badet. Planen var å bytte ut eksisterende bilde og gjøre badet mer "vårt". Bildene har blitt stående i reolen i stua siden da. Da reolene forsvant i sommer under oppussinga ble bildene lagret på spisestuebordet. Nå er de endelig kommet opp på badet, 4 år etter..

To ganske stygge og lite brukbare lysestaker fant veien til soptippen, de har irritert frugan siden 2008 og nå er de borte vekk. Bagateller, men akk så plagsomt! Heldigvis historie..

Guttene har glemt å "jobbe med oppsettet" av figurene i badevinduet (se under) i godværet. Disse er normalt pent og tekkelig dandert, men etter at gutta har vært innom badet er oppsettet ofte heller tvilsomt.Vi ser enden!
Joda, jobb nok - men det går framover og vi ser enden på innarbeidet. Siste rom er snart ferdig. Da gjenstår nesten bare vår siste skamplett, kjøkkengulvet. Det er lagt inn i neste års ferie....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar