tirsdag 22. juli 2014

Kallskär

Denne uka har vært brennhet, dag som natt. De fleste dagene har vi forlatt solveggen ved stugan og søkt til vann og vind for avkjøling. Det har resultert i flere besøk på Frevisören enn vanlig, guttene er passe blasert når de uttaler at de begynner å bli lei av Frevis....

Lykken var stor i leiren da grannene Lena og Kjell ba oss med ut i skjærgården. Kallskär på Halsön var målet for utflukten.Det er en for lang tur for vår egen lille båt, vi er dessuten ikke så kjent at vi kan vei og led til de ulike perlene i skjærgården. Perfekt å få bli med fine folk!  Kallskär ligger ca 20 min gange i god marsjfart øst for Båtskärsnäs, mot Seskarö og Happaranda. Man kunne tydelig se vindmøllene på Seskarö fra stranda på Kallskär. 


Forøvrig er Halsön beskrevet som en av Sveriges "ormtettaste öar".... Vi så heldigvis ingen og er absolutt ikke avskrekket. 


Kallskär var en vakker plett med fin sandstrand, langgrunne og tilrettelagte fasiliteter (type utedass med papir og bålplasser med ved, bord og benker). 


Alt i alt en herlig, svalende tur. Det var bittelitt sjø på overfarten, akkurat nok til å gjøre gubbene ved styrekonsollen passe våte av sjødrefs. Frugene var tørre og nøt vind i håret og litt kjøligere luft. 




Guttene kjørte i egen båt sammen med grannenes pojk Niklas. De lå i kjølvannet og fikk en smoothere overfart. De koste seg hele veien, det var lett å lese i ansiktene deres.








Lena hadde ordnet mat og fika for oppholdet. En deilig salat som ble fortært på stranda. Det er en møblert holme, så måltidet ble inntatt rundt bordet. Utrolig god mat og hyggelig selskap. 








Før vi dro, kom jammen Monica, Mikke og Angelika også. Monica var ingen "badkruka" - de andre to derimot...

Neste år blir det ny tur, for det har Lena sagt. Det blir som Lena sier, heldigvis!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar