fredag 25. juli 2014

Uleåborg - dagstur


Våre gode grannar Lena og Kjell ble med oss på årets Oulu-tur. Det ble vi enige om allerede i vinter, og nå har vi realisert. Og det på deres 10-års bryllupsdag. Tilfeldig! Trivelig!

Lena, Niklas og Fanny hadde ikke vært i Oulu før, og vi var spent på hva de syntes om plassen. Vi har aldri opplevd byen så varm, - nærmere 30 grader hele dagen. Det gikk ikke å spasere langt. 


Vi startet på Eden/Nallikari, der vi hadde stopp på stranden. Ingen badet - der er svært langgrunt, så kun leggene ble svalet ned i det relativt varme vannet.














Senere gikk turen til sentrum. Torget og Stockmann ble besøkt. Kun frugan og Fanny fikk fangst der. Det antas at rutinen mangler og at det blir bedre fangst et annet år. 

Vi spiste middag på Olimpos, en restaurant vi bare må på. Og da må frugan og gubben bare ha tyrkisk lam, langtidsstekt og rødvinsmarinert. Altfor store porsjoner, men akk så gode.....




















Etter maten var stengetid for butikkene nådd. Vi spaserte langs kanalen og tok byen og havna nærmere i øyesyn. Til tross for kveld og lav sol var det varmt å rusle rundt.



Turen i dag bidrar til en fin avslutning på ferien.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar