mandag 20. juli 2015

Besøk

Andre uka i ferien fikk en treg start, en del arbeid i huset avløst av solkos på verandaen. En og annen nabo tittet innom for en kopp kaffe eller annet innimellom. Slutten av uka ble preget av gjester og besøk.




















Onsdag fikk vi besøk av våre nye svenske venner - Sarah og Urban. Sara traff vi i Tyrkia, der vi bodde på samme hotell. Vi hooket opp på FB og da de hadde ærend på Ikea var veien innom oss kort. Det ble fika med hjemmelaget banansukkerkake på kjøkkenet som akkurat var kommet i stand. Svært trivelig - vi blir sikkert å se dem mange flere ganger i framtida. Kanskje til og med i Norge - Sarah og Urban liker å feriere i i gamlelandet. Hyggelig besøk!



På kvelden samme dag var vi invitert på innvielse av Altanaboenes nye grillkåta. Deres gamle var feilmontert og gikk i "havari" under snømassene. Den er nå demontert og vil gjenoppstå som gapahuk i Norge. Den nye grillkåtan var stor og lys og med masse plass. Den fikk navnet "Karlsbu" i løpet av kvelden, noe som passet både verten og hytta. Det ble servert pølser og burgere med tilbehør, stekt på bålpanna. En trivelig kveld sammen med Marianne og Karl, deres feriegjester og skolstugans folk.

  

Luleå i Teliaærend. Dagen etter kjørte vi "kolonne" sammen med skolstugans folk og tantefolket til Luleå. Gulstugan og skolstugan hadde ærend på Telia - det er på høy tid å få montert fastnett. I disse onlinetider går GB superraskt og selv den største kontantsurfladningen går fort. Pt brukes stor månedssurf (10 GB) på under ei uke på gulstugans wifi. Ærendet på Telia var fort gjort, og ble etterfulgt av et kjapt sveip gjennom kjøpesenteret som Teliakontoret var lokalisert i. Vi gikk i samlet flokk til Waldorf for felles lunsj. Der er maten god, mangfoldig og rimelig, Det er ofte kø ved lunsjtider, så det lønner seg å være tidlig.


Etter lunsj delte flokken seg, gulstugans folk dro til Storheden der vi endte med å kjøpe nye spisestoler til terassen, samt en haug med stolputer. Det ble en en utfordring med 6 store stoler i bilen, men det løste seg ved å slå ned ett av setene. Vi fikk også kjøpt oss nytt kjøleskap for läsk. Det har vi ønsket oss lenge - kjølekapasiteten har vært sprengt lenge, særlig når vi har feriegjester.

Grilling i Törestugan. Fra Storheden gikk turen rett til Töre der vi var invitert på grillmiddag i kveldinga. Dit kom også skolstugans folk. Skolfrugan og gulfrugan hadde hyggelig kjøkkensamvær med törefrugan, der små oppdrag knyttet til kjøkkentjenesten ble fordelt. Maten var god, både fiskesuppe og grillet ribbe sto på menyen. Til dessert hadde frugan disket opp med ein deilig tårta med bær, frukt, marengs og krem. Nok et hyggelig selskap som gulstugan måtte ta tidlig oppbrudd fra. Elektriker var låst inn i gulstugan for å legge opp ny strøm på gutterommet og gubben måtte hjem og se til. Tolv timer etter utfart var vi hjemme i et tussmørkt hus - strømmen var slått av i anledning arbeidet.


Feriegjester. Fredag ettermiddag kom de første og etterlengtede feriegjestene. De kom fra syden dagen før og heiv seg i kjøringa etter ei kort natts søvn. Respekt! Beate, Yngve, Anna og Thea ble innlosjert i kårstugan før vi gikk i gang med forberedelsen av medbragt middag - marinert hvalkjøtt. Fantastisk god mat som vi fikk spise ute - en av få dager der det var mulig. Det ble nytt et glass vin eller tre før vi flyttet inn til kjøkkenbordet og gikk over i kortspill. Da ble stugans verter introdusert for gin-rummy. Artig! Kvelden varte lenger enn forventet - gjestene hadde kjørt langt og startet tidlig og hadde en charterreise i kroppen - bare kos. Gutta hadde det fint sammen med jentene - de var ute å testet båt, fiskelykke og fotballbane.



Lørdag hadde våre gjester ærend på Ikea, de dro dit. Gutta i huset dro på SM i rallycross i Kalix og frugan passet fortet og forberedte middag (og skurte platt, plantet nye planter etc). Gjestene var effektive på Ikea og kom tidlig tilbake. Vi fikk en solfylt og hyggelig ettermiddag på veranda med vin i glassene. Arvingene holdt seg sysselsatt med egne ting - de så vi knapt. Jentene var fornøyd med fangsten på Ikea og Candy World.

  

Kvelden ble tilbragt med kortspill og småsnakk i kjøkkenet. Arvingene inntok salongen der godis ble inntatt og internettet utforsket.



Allerede søndag formiddag satte besøket kursen for Tromsø og hjemvei. Skulle gjerne hatt dem lenger i kårstugan, men for dem var ferien over... Neste sommer derimot?! Takk for besøket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar