onsdag 15. juli 2015

Innledende selskapeligheter og morro forøvrig

Bursdag i skolstugan. Også i år, på samme dato som i fjor, hadde gubben i skolstugan bursdag. Det var invitert til fest. Skolfrugan sto for en fantastisk mat bestående av klippfiskcanapeer, reinsdyrscanapeer, lakserullader, kjøttboller og mye mer. Altafrugan hadde bakt deilige kaker til dessert. Minstemann i gulstugan hadde med gave fra Tromsø til jubilanten. Den har vært planlagt siden i fjor sommer og måtte medbringes siden vi ikke fant sådan gave her på stedet. Gaven inneholdt en borat-drakt som viste seg å være meget kledelig. Et artig selskap.







Kortspill. Det pågår en kontinuerlig turnering mellom skolstugang og gulstugans verter i kort. Over år har det blitt spilt amerikaner, i år har reportuaret blitt utvidet til å gjelde gin-rummy også. Meget trivelig, uhøytidelig og sosialt. Noen kvelder drives denne "idretten" med "doping", andre kvelder med brus eller kaffe/te. 


Hvalkjøttkalas i rødstugan. Noen ganger er man heldigere enn andre. I år ble vi invitert på grillet hvalkjøtt i rødstugan. Onkel Geir hadde importert kjøtt fra gamlelandet og både besteforeldre og tantefolket inngikk i kokke/vertsteamet. Det var til alt overmål en dag da været tillot utespising, selv i kveldinga. Det var nydelig mat og god selskap - vi satt ute lenge og koste oss. Tante og bestemor hadde bakt alle julekakers mor (!)  "Tropisk Aroma" for anledningen, og borte ble den på et blunk. Gubben tok en liten time-out etter middagen, han gikk hjem og pleide sofaen mens vi andre satt i sola og nøt selskapet. Han hadde 10 minutter før middag lagt siste linoleumsflisa og var skjelven i beina og belastet i hofta etter flere dagers knebøy og gulvkjenning. Han kom tilbake og fikk med seg avslutningen, selskapet brøt opp når kulda og mygga satte inn i ti-tida.









Båtskärsnäsdagen. En lørdag i juli hvert år er det marked på torget på Båtskärsnäs, samt salg av fika både i kirka og i parken. Her får man kjøpt lopper, brød og husflid. Også i år fant frugan hagepynt mm lagd av ei driftig dame i Lappbäcken. Dette artige dodørskiltet fant jeg hos henne.



Annen morro. De minste synes enda det er stas å dra å fiske. Det skjer en og annen kveld og gir fangst nesten hver gang. I år har Petter fått en stor brasme. I tillegg har de hadd napp på storgjedda, fanget mindre gjedder og ellers kost seg på brygga. De har også vært ute i båten, da uten fiskestang bare for turen sin del. I år har været ikke vært så bra, kveldene kalde og myggene mange - dermed har det blitt mindre av den maritime aktiviteten enn årene før.

Vi har også vært rundt på shopping, både i Kalix, Happis og Tornio. Mest artig for frugan og kanskje de øvrige i huslyden når handlinga har gitt fangst for dem - f eks ny seng til gutterommet. Ved ett høve dro vi fra Ikea til Rajalla i Tornio der Torjus tok oppstilling i forhåndslagt positur på lunsjrestauranten. På Rajalla fant frugan en interessant interiørbutikk, Pentik. Dit skal vi mer!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar