tirsdag 28. juli 2015

Hva gjør man på en våt og grå dag?

..når ferien nærmer seg slutten, hjemlengselen gjør seg gjeldende og det meste er gjort og sett. Da drar man til stan for å shoppe og fika. Og så har man avtale med søskenbarn i Boden om ettermiddagskaffe.


Dagen startet grå og våt, men stille. Natten har vært full av kuling og de usikra prylene på terassen var nokså ommøblert etter vindens herjinger. Sovmorgon med sein frokost ble avbrutt av rask beslutning om å komme seg til Kalix å gjøre hyggelige ting. 

Rea på sportsbutikken ble besøkt først. Der vant største arving vinnerloddet, med frugan som god nummer to. Videre gikk turen til Lyktan der vi spiste en enkel lunsj med fika etterpå. Veldig god mat og trivelig miljø på Lyktan. De har fått Jesusbildene ned av veggene siden sist og det er jo i seg selv en betydelig forbedring. Denne dagen var det fullt og vanskelig å få bord, det skyldes nok både stedets gode omdømme og det perfekte cafeværet.

Fra Lyktan gikk veien innom "Blå Huset" en artig antikk og loppisbutikk midt i sentrum. Heldigvis for oss tar denne butikken kun kontanter, noe som begrenser handlinga der noe. Frugan fikk lettet seg for svenske dinarer, ikke en krone igjen! I dag ble fangsten et oljemaleri på lerret "Åland" (vindmølle) av en ganske kjent finsk maler. Mens Värmlandsfolket var her, kjøpte vi et annet oljemaleri med sjøboder som motiv. Bra kjøp begge to!

    

Ikke lenge etter at vi kom hjem svingte Ikea-pilgrimene inn i gården. Per-Ivar, Hanne-Bodil og guttene Markus, Kasper og Sander. Fine gutter! De to største hang sammen med våre og inspiserte nærområdet. Den yngste drakk juice med de voksne som drakk kaffe. Frugan hadde bakt sockerkaka og den falt i smak hos minsten. Artig!

Trivelig besøk - ikke så ofte vi ser søskenbarna fra Bø og akkurat disse traff vi ikke under feiring av onkel og tante i Bø i begynnelsen av ferien. Måttte vi se dem snart tilbake.




Denne sommeren har det blitt  flere runder med kakebakst - sikker fordi været innbyr til inneaktivitet. Kvelden har gitt ny kake - planlagt som dessert i morgen, den skal avkjøles og stå i kjøleskap et døgn. En ny kakesort, kladdkakevariant... uprøvd bakst på gjester har vi prøvd før med vekslende hell. Vi krysser fingre og lar det stå til!













Regnværsdagen toppes med enda en runde i naboderbyet i Gin-rummy i sene kveldstimer, for ikke å si nattetimer. Artig, artig - stort engasjement rundt bordet. Stor sannsynlighet for at det blir ny runde snart :)











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar