søndag 26. juli 2015

Gjester fra Värmland

Tirsdag kveld kom sommergjestene fra Värmland. De har vi ventet lenge på. Det ble planlagt i fjor under vårt besøk hos dem at de skulle til oss i år, og vi skal dit neste år. Godt gjensyn med to- og firbente (iallefall for de yngste i huslyden).


Vi har tilbragt fine dager med Hege og Anders selv om været ikke har innbydd til mange aktiviteter utenfor leveggen. Ungene i gulstugan, rødstugan og skolstugan har hegnet rundt terassen for å gi kos og klapp til hundene som villig lar seg dulle med.


Dagene med Tvetafolket har gitt oppdatering på siste års begivenheter og fremtidens planer, særlig med prestegården. Vi har vært på jakt etter lopper og antikviteter - og funn er gjort til alles tilfredshet. Både Blå Huset og Loppisen i Smedsvegen  fikk besøk av oss. Dessverre var den lokale antikviteten i Baskeri ikke åpen i ukedagene så den gikk besøket glipp av. 



Vi har laget mat, spist og drukket. Dog ikke så mye som frugan hadde tenkt, da noen måltid forsvant i Finland og gjestene reiste natt til lørdag. Men fisken falt i smak og kokkeleringen på kjøkkenet i forkant var koselig.

























Oulu. Gjestene hadde lyst å se byen og på impuls fant vi ut å bruke torsdag i Finlands 6. største by. Uleåborg som den heter på svensk (og norsk) viste seg fra sin beste side - sol og varmt, dog med en truende regnsky i horisonten. Den slapp regnet først da vi satte oss i bilen for å tøffe der fra. Vi fikk vist dem Eden og Nallikari, Kaupahalli og torget, og selvsagt Stockman og Olimpos. Alle de obligatoriske stedene for oss. På torget fikk vi kjøpt sommerens finske blåbær - de rørte vi da vi kom hjem og hadde til pannekaker. Røkte reinhjerter og røkt fisk fant vi i kaupahalli. Frugene fant masse fine høstklær på Stockman og dro derfra med tunge poser og lette hjerter. I år var første året guttene ikke var i fartsparken - nå er minstemann offisielt vokst fra denne aktiviteten.












Fika ved ankomst

Fra Kaupahalli - torghallen
ka står det eg her?! Torjus??


Det ble stille i huset og i gården da gjestene dro - nå gleder vi oss til neste sommer og nytt møte i Värmland på Tveta. Fine folk - heldig å ha sånne i flokken :) Takk for besøket!

*   *   *

Flere bilder fra Oulu - fra gubben:


 



  







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar