onsdag 29. juli 2015

Utepyssel

Rart hvor mye som blir gjort når man ikke kan sitte å dorme i solen. Noen ganger er det aktiviteten som gir varmen og ikke sola.

De ubeisede plattene er blitt renset og beiset. Det ble veldig fint, og passer godt med møblene - det ser fint og ryddig ut.

Bedene er renset og "renovert". Ørretdammen er fylt med ny jord, nye planter fått ny duk, ny bark og nytt fuglebad kjøpt av damen i Lappbäcken. Den gamle rhododendroen er flyttet bak gjestestugan i håp om at den skal trives bedre der. Steinen ved ørretdammen er renset, de øvrige bedene er sanert og massene lagt på "sørbredden" av tomta. Det er lagt mer jord rundt steinen og sådd gress. Håpet er at man skal kunne gå rundt steinen med gressklipperen. Kantklipping er ikke så gøy.. 


Bedet ved steinen ved forrådet er renset, fått ny jord og planter, samt at kantsteinene er spadd fram og lagt opp. De har grodd ned og var nesten ikke synlig til tross for at det ikke er mer enn 4-5 år siden bedet ble anlagt. Altanabo Marianne har gitt oss en vakker stein av Altaskifer/marmor? i grått og rosa, og grønn når den blir våt. Den pryder oppå steinen sammen med et par malte stein signert stugans yngste. I bedet er en semenkunst på armeringsjern, også den fra damen i Lappbäcken (anbefaler besøk i hennes garasjebutikk!). Armeringsjern med betonghjerte er plassert ved ørretdammen.




"Sørbredden" av tomta er ubearbeidd, uplanert, full av ugress og store steiner. Vi har planer om å fylle på masser og bygge opp et nivå fra dagens plen, ca et trappetrinn, for å komme unna en del av steinene og for å få planert skikkelig. I den store hagen gjør det ingenting at vi får nivåforskjeller. Det gjør iallefall ikke noe om vi skulle få en del av plenen slett... Første del av planering og såing er gjennomført, det flate partiet nærmest forrådet. Det var den lette delen som bare krevde noen trillebårlass med masser og som ikke er på det nye nivået. Men, vi må begynne ett sted og dette var det vi fikk til uten å bestille masser levert med lastebil. Neste år får vi gjort noe mer, kanskje alt? Og da får vi jordkabelen til forrådet på plass under massene.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar