mandag 27. juli 2015

Sesongavslutning med rødstugans folk

Lørdag var rødstugans folk på middag i gulstugan. Tantefolket hadde satt hjemreise til søndag mens bestemor og bestefar skulle hjemover mandag. Ikke mer tid av veien for å få samlet flokken før avreise. Gulstugans folk har vært opptatt med oppussing og feriegjester og det har vært få anledninger til å samle storfamilien. Arvingene har kompensert dette med å være sent og tidlig i rødstugan nesten alle dager.

Vi serverte 3 retters middag, inspirert av middagen i Töre. Suppe til forrett - en av frugans suppefavoritter, gulrot og linsesuppe med kylling. Hovedretten var grillet kjøtt, roastfilet av storfe og hel grillribbe, med edelostsaus, ovnsbakte poteter og grønn salat. Desserten besto av flere varianter, bløtkake med bær og marengs, is og eplecrumblepai med vaniljekrem. 

Av praktiske grunner ble bordet delt i ett voksenbord og ett ungdoms/barnebord. (Vi har enda ikke funnet klaffer til stuebordet.) 
Litt upraktisk også,  frugan glemte å forevige juniorbordet, det forsvant i alle vertinnelogistikken. Uansett maten smakte ved begge bordene og selskapet var koselig. De unge gikk over til rødstugan og oppvartet div tv-kanaler, praten gikk lett og uforstyrret blant de store som etterhvert gikk over til forsiktig utprøving av stugans likørsortiment, gjerne med en klatt krem på toppen.

  

Dagen derpå var det avreise for tantefolket. Onkel Geir pakket tappert i bilen, på slutten ble enkeltelementer kilt innimellom. Ikke mye luft i det pakkelasset! Vi overvar pakkingen fra terassen, det tok sin tid :)





I kveldinga, etter en lang og kjedelig dag med dårlig vær og søndagsstille dro på fika hos bestemor og bestefar. De tar avreise mandagsmorning før folket i gulstugan har våknet - avskjeden blir adskillig mer sivil og hyggelig ei snill kveldsstund dagen i forveien. Det blir gjensyn med dem i Tromsø i løpet av september, litt avhengig av når transportmidlet leveres. 

Majoriteten av selskapet fant etterhvert norsk tippeliga på tv. Minoriteten gikk hjem. Fotball er ...Gjesp! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar