onsdag 15. juli 2015

Rapport fra arbetsleger - första vecka

I bagasjen denne sommeren hadde vi kjøkkengulvet som vi har planlagt for stugans kjøkken i mange år. Kanskje så lenge at noen hadde mistet troen? Vi hadde også nye hagemøbler, maling, terassebeis - sånn at vi ikke skulle kjede oss på eventuelle regnværsdager..

Gutterommet. Første prosjekt som ble startet i ferieuke 1 var gulvet på gutterommet, Det var et tregulv som skulle få samme behandling som stuegulvet: puss, hvit lasur og lakk. Slik gikk det ikke - gulvet hadde for mye lim etter tidligere belegg noe som ødela slipepapiret. Vi endte med å male gulvet i en lys grå farge. Taket ble også malt, listene satt på plass og elektriker tilkalt. Rommet forøvrig ble pusset opp forrige sommer og da ble alt det elektriske revet. Målsettingen er jo å få nytt elektrisk i alle rom - en målsetting vi nå ser innenfor rekkevidde. Gutterommet er kvittert ut som ferdig, - hurra!


Sofagruppe. Mens gubben holdt på med gutterommet hadde frugan flyttet seg ut i sola og gjorde terassen klar for nye møbler. De ble pakket ut og skrudd sammen. Gubben kom ut i sola tidsnok til å få være med på sammenskruingen (og derved bli akkreditert) - grannen Kjell kom også. Praktisk å få sittegruppa på plass slik at kaffen kunne nytes ute i godværet. Ellers har denne sittegruppa vært flittig brukt på godværsdager.


Gubben fortsatte arbeidet innendørs med kjøkkengulvet. Rart å være i gang med dette arbeidet som vi har gledet oss veldig til å ta fatt på og se resultatet av. Vinylbelegget på kjøkkenet hadde definitivt sett sine beste dager, med den konsekvens at det ble skjødesløst behandlet. I tillegg til å ikke dekke gulvet foran kjøkkeninnredningen som i seg selv er veldig stygt, var det mange malingsflekker og sår etter div verktøy og innendørs snekring. Eldste arving hjalp til med kjøkkengulvet, mens frugan passet på å ikke gå i veien mens hun styrte med andre ting. Det var rotete og lite innbydende å være innendørs mens prosessen på kjøkkengulvet pågikk og de fleste måltider ble inntatt andre steder. Belønninga kommer etterpå - når ryddinga og vaskinga er unnagjort og ting er kommet på plass. Da kan man se hvor fint det blir.



























Også gangen fikk nytt gulv, da rommene går i ett. Det ble veldig tøft. Nytt kjøkkenbord kjøpte vi under høstferien og det var kjempeartig å montere det og få det på plass. Det traff spot-on etter frugans mening. Forøvrig er vi veldig fornøyd med at vi droppet hvitt bord og heller valgte svart slik som benkeplatene er.



Utearbeider. Mens gubben og arvingen jobbet med gulv - nøt frugan den sola som var på utsiden. Dog ikke bare fra godstolen på terassen. Blomsterbedene ble renset, kantsteiner spadd fram og lagt på nytt - de var nedgrodd. Ny jord, ny duk, ny bark og nye planter ble satt i "ørretdammen". Et par bed ble sanert og massene flyttet til grenseområdet der det skal komme ny plen.
Den nederste terassen ble renset og etter noen dagers tørking ble den beiset i samme farge som de øvrige terassene. Også platten ved forrådet er renset og beiset.




Maling. Med i feriebagasjen hadde vi også sperregrunn.... Den var planlagt brukt på do-døra og og gangdøra. Dodøra var umalt furu og gjennom årene har den mørknet gangske mye. Gangdøra er malt av oss før - dog uten sperregrunn i bunnen så selv om den var oljemalt slo lakk og kvist gjennom.
to døde edderkopper
Maling av dører på begge sider, samt karm og list krever tid og tålmodighet. Det er kjedelig, og det er mye "oppattarbeid" i og med at det er sperregrunnstrøket + 2 strøk.
Furudøra måtte vaskes skikkelig med salmiakk før malingen startet - det var også krevende å stå i den stikkende salmiakkstanken. Den ble også lisen til 2 edderkopper som krøp fram fra sine gjemmer og ville flagge ut av et salmiakkstinkende bad. Frugan var så bedøvd av salmiakken at hun klarte (turte) ta livet av de ganske store kreaturene.!

Begge dørene ble bra, og det lille badet ble bra mye større når store deler av endeveggen ble så lys.



En konsekvens av at badedøra ble malt var at det ble fokus på yttergangen. Den har aldri vært satt under lupen i og med at den tilhører ny-delen av huset. Konklusjonen er at den er mørk, liten og rotete - og den trenger iallefall maling. Fargeprøver skal gi svaret på spørsmålet om kolør.


Fortsettelse følger - arbeidsleiren er ikke over, det er enda 3 uker igjen av ferien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar