lørdag 16. juli 2016

Alle på plass!

Sent tirsdag kveld kom både Skolstugans folk og tantefolket til bestemor og bestefar sin rødstuga. Minstemann var klar i velkomstkomiteen til søskenbarna selv om ankomsten var sen. Han hadde gledet seg veldig til å få gjengen på plass for lek og moro. Og lek ble det, om enn ikke første kvelden.


Onsdagsmorgen dro minstemann på direkten fra senga til frokost hos bestefar. Der var søskenbarna og de ville han treffe. Dagen var fin og varm. Hans opphav tok en rolig frokost og dertil kaffe på verandaen, før vi gikk bort og hilste på de nyankomne. Skolfrugan og gubben var også innom terassen for morrakaffe og gjensyn. På kort tid skyet det over på denne varme dagen og himmelen åpnet alle sluser med et plaskregn vi sjelden har sett maken til, da vi trodde det var over kom det på nytt med en skikkelig haglskur. HAGLSKUR!! Svart himmel på alle kanter - vi kledde oss om og dro til Kalix. Bare for å bruke uværstida på noe nyttig.




















I Kalix skaffet vi oss årets store trend; Lazybag. Vi har sett og hørt (på Yourtube) at det ikke er enkelt å fylle disse sekkene. Guttungen var kjempeglad for lazybagen, men gleden ble fort snudd til frustrasjon da han ikke greide å fylle den skikkelig. Det greide heller ikke gubben. Hele saken ble lagt bort i løpet av en time - nå i påvente av største arvings ankomst. Kanskje han klarer brasene? Så langt kun til besvær altså, hele lazybagen.

 

  


Altafrugan spiste middag med oss onsdag, siden hun var gressenke denne dagen. Hun ble servert en ekte hverdagsmiddag; - suppe. Med prosecco ble den riktig så god! Skolfrugan kom innom etter desserten og fikk servert kun prosecco. Altafrugan gikk tidlig, hun hadde ting å ordne før de reisende kom hjem. Skolfrugan og frugan gikk ut i den varme sommerkvelden med flaska under armen, fyrte i peisen og nøt ferietilværelsen. De respektive gubber dukket opp etterhvert. Det ble svidd opp noen bøtter med kongler - som et tiltak mot mygga. Det virker, men virkningen er dessverre kortvarig.




Mens vi satt der kom Johan med anleggsmaskinen og la masser på den delen av tomta som består av kratt, brennesler og villnis. Han fikk fordelt fyllmassen etter anvisning fra gubben og så langt som han kunne med den store maskinen. Der og da så vi ganske lyst på planeringsjobben som skulle gjøres. Vi hadde en svært hyggelig kveld ved utepeisen. Måtte vi få flere slike varme sommerkvelder, - dog helst med mindre mygg, kroppen var preget av myggas tilstedeværelse denne kvelden.





Legg merke til de to små søtnosene som sitter på trappa, spiser is og bivåner anleggsarbeidet.


Torsdag med fullt øs på anleggsarbeid
Våre gjøremål torsdag ble avgjort av de massene som ble dumpet bak lillstugan onsdag kveld. De har vi ventet på en uke - målet var å få planert og sådd så fort som mulig slik at vi kunne vanne og stelle den nysådde plenen selv, mens vi ennå var på gården.

Fyllmassen var tung og full av stein. Ved bruk av tid, kropp og vilje fikk vi planert ut massene, lagt stein til murkant og ordnet ut. Det ser riktig så bra ut som grunnlag for det som skal bli en slett plen.

Været var varmt og myggene mange - vi kunne likevel ikke stoppe arbeidet, for å få ferdigstilt og sådd må man tåle mygg og svette. Minstemann måtte ikke tåle det. Han dro på Frevisören pr sykkel med skolstugans folk. Der hadde han det fint med bading og mys sammen med skolflickan. Lykkelig er han som har fått lekekompisene på plass.



Mangfoldig fredag

Dagen startet slik dagen før avsluttet, med strålende sol og varme. Det ble en kort frokost i solkroken etterfulgt av en kaffekopp med skolfrugan. Så bar det rett i mollhaugene på tomtas anleggsområde. Kvelden før ble det dumpet et par lass matjord, og den skulle vi trille ut og fordele fint og jevnt over fyllmassene som vi planerte dagen før. Mens vi holdt på med dette, var "høya" igang i skolstugans hage. Vi hadde en plan om å dra til Haparanda sammen - guttene (og skolflickan) skulle på veteranbiltreff og kjenne lukta av bensin, turtlewax og skai, mens frugene skulle svi av feriepenger i shoppingområdet. Dermed måtte alle mann i arbeid, -på akkord for å bli ferdig. Og det ble vi! Ved ettiden var vi shinet og ordnet og klar for nye opplevvelser.

















































Veteranbiltreffet er et årlig evenemang i Haparanda, og det er stort også i svensk målestokk. Mange flotte biler der. Her et knippe fotografert av minstemann og satt sammen av mamman;

Den eldste:


Den tøffeste:





Litt av hvert:

























Damene gjorde det meste av (vindus-) shoppingen på "På Grensen"-kjøpesenter i Tornio. Frugan fant diverse tekstil, huspryd og verktøy. Tida på kjøpesenteret gikk fort og før vi var ferdig kom resten av følget til senteret til samling før middag. Restaurantvalget sto de yngste for - det ble REX buffet. Ikke akkurat gourmetmat, men sulten er en god kokk (i tillegg et pluss at de minste liker maten).

Etter mat bar det hjem. De voksne gutta valgte å dra tilbake til Veteranbilmessen og konserten med The Boppers i kveldinga. Frugene var lite interesserte i både biler og musikk fra 50-tallet og ble hjemme, snakket dannet sammen og nøt en kopp te.

Gubbene var ikke lenge borte og ved ankomst hjem hadde de med nyheter om kuppforsøk i Tyrkia. Mens de minste så film på loftet, satt vi voksne benket foran Tv og ekstra nyhetssendinger om kuppforsøket. Dagen før var attentatet i Nice. Å leve og bo i en avsidesliggende del av verden har ikke bare ulemper - det kjenner vi litt på når tragediene rammer rundt oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar