mandag 11. juli 2016

Sykkeltur i skauen

Søndag kom sola og varme og det har blitt værende ut over uka. Mandag ble som mange andre dager startet med lang frokost i solen på terrassen. Frugan fritok seg fra de fleste oppgaver og startet på akkumulerte solingsrestanser.


Gubben og minstemann gikk løs på de to gjenværende kjellervinduene - fikk de ut og skiftet med nye gode tette. Så snart det er pusset og malt rundt nyvinduene, kan denne oppgaven kvitteres ut av "to-do lista".





De fikk også ferdigstilt den delen av luftsolfångarsystemet som står inne i kjelleren. Varmen slo i mot gubben da han skrudde opp termostaten og slapp den oppvarma lufta inn. Vi krysse fingre for at dette viser seg å være ei god investering. I forhold til to-do er det bare å si check!










Været var vakkert hele dagen og lysten til å gå inn i kveldinga var liten. Vi bestemte oss for å sykle oss en tur og valgte å sykle hovedveien mot Gölihatten, ta av inn i Krogträskvägen. Den er lang og lenger enn lang - og etterhvert deler den seg. Vi holdt høyre ved hver deling og syklet til mygga ble for plagsom. Gutta hadde ikke innlemmet myggspray i forberedelsen/påkledning og var dermed svært omsvermet. Det gjaldt å sykle med munnen lukket, og det gikk greit for farta og anstrengelsene var ikke allverdens stor - det var veiene for humpete til og frugans dekk for fine/smale. Turen var likevel flott og skal gjentas om ikke lenge. Anbefales for alle som har muligheten!








I løpet av dagen hadde frugan og minstemann også vært på rabarbraslagn (avtalt sådan) hos altagrannen, og jaggu ble det syltetøy før dagen gikk til natt. Begge naboene i skolvägen fikk en smak av syltetøyet.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar