tirsdag 19. juli 2016

Strandliv på Camp Frevisören

Tirsdag ble enda finere enn mandag. Denne dagen dro vi på stranda og dro hjem til dekket middagsbord!

Selv om dagen var fin, var det litt blåst. Av erfaring vet vi at vinden løyer utover ettermiddagen, så dermed hadde avgang til stranden ingen hast. En lat sommermorgen og formiddag på soldekk for noen. Mens andre drev mørtling rundt ny-innsatte kjellervindu og atter andre klippet plen.

Etter stort påtrykk fra yngste tilskudd ble bilen fylt av strandbagasje tidlig ettermiddag og vi dro målrettet avsted. Her gjelder comfort foran fysisk fostring - dvs at sykling til Frevis er utelukket pga bagasjemengden, selv om turen er kort.


Etter å ha slått leir i sanden, testa temperaturen i badevannet, kjent på den kalde trekken i lufta - ble det klart for de voksne at sol og sand er tilstrekkelig igrunnen... Dog ikke for gutta - etter å ha brukt litt tid på å "hære" seg - ble de lenge i vannet. Tanteklanen kom etterhvert og slo leir sammen med oss - de hadde omtrent samme innstilling og arbeidsfordeling som vi. De voksne passer sakene og de yngre står for badinga. Også skolstugans folk og deres gjester gjorde entrè i leiren litt utpå ettermiddagen. Da var vinden løyet mer og det var påtakelig varmere i lufta. Det ble rigget for bading både for store og små. Når forholdene for bading endelig var på plass også for voksne pyser måtte vi gjøre oppbrudd. Synd! Det betyr at vi ikke kan huke av for bading i bottenviken sommeren 2016. Det har vi hørt at de øvrige voksne i strandleiren kan.





















Hjemme fikk alle "bade" før vi dro i middag til Marianne og Karl. Der fikk vi servert  "Soivas" gjort på røkt, skavet hjortekjøtt. Et deilig måltid og en etterlengtet avveksling til grill og korv som det kan bli mye av i fläsk og korv-landet.


Praten gikk om nåværende stugeprosjekter, fremtidige stugeprosjekter og tidligere prosjekter i vår felles stugeverden. Vi fikk stuger nesten samtidig, vi sensommeren 2008 og de våren 2009 - mye å mimre om fra begynnelsen da trærne var mange og forbindelsene nyetablerte. Konklusjonen er at vi er heldige; både med nærområdet og med alle naboene. Og det danner grunnlag for mange fine ferieminner i årene som kommer.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar