tirsdag 12. juli 2016

En dag på böljan blå!


Tirsdag våknet vi sent, fortumlet og ikke helt uthvilt - sommervarme nattestid tar på en arktisk kropp som ikke er tilstrekkelig akklimatisert. Vi hadde knapt fått kaffen på kok da Lena kom innom og spurte om vi ville bli med på sjøen i ny-båten - og JA! det ville vi veldig gjerne.



Vel en time senere var vi på plass på brygga. Og etter en snarttur hjem over skoletomta for å smøre minstemann var vi klar til avgang. Besetningen var redusert i forhold til fjorårets tur - fire voksne og ett barn denne gangen. De store "barna" var på jobb - på ulike steder.



















Og hvilken båt! Og hvilken motor! Og hvilken komfort! Det var stor fart, god kraft, lite slag og hopping, lite støy fra motoren - rett og slett herlig å være i båt under slike forhold. I tillegg var været perfekt; tilnærmet stille, steiksol og den varmeste dagen denne sommeren (26 C) - det var slett ikke kaldt å sitte med bare armer og lite klær i høy fart.























Målet for turen var Seskarö - der vi skulle gjøre strandhugg på en fin, avsidesliggende strand med bålmulighet. Det viste seg at vi ikke hadde med fyrtøy eller tennstikker, så vi satte kurs under Seskaröbrua og fortsatte til Seskar Granö. Det er en ganske stor ubebodd øy i skjærgården utenfor Seskarö - innlemmet i naturreservatet, med mye rein og elg i skogen. Det viste seg å være fyringsforbud på øya - noe som medførte at vi skrinla planene om å båle lunsj. Vi hadde tørrmat, øya var fin, sanden var god og sola pleiet våre forfrosne blåhvite kropper. Flaksen var at det kom kjenninger til øya som hadde grill med. Den fikk Kjell låne når eierne var ferdiggrillet - dermed fikk vi grillet både burger og korv. Vi led altså absolutt ingen nød.


























Vi tok oppbrudd fra granön i 16 tida og satte kursen mot Båtskjærsnes' skjærgård - i leia rett hjem lå Kallskär, vi tok strandhogg også der for ettermiddagsfika. Mye folk på Kallskär også, og utrolig varmt og stille sent på ettermiddagen. På Kallskär traff vi også Nicklas - vertskapets utelåste sønn som var sånn passe happy med foreldrene. Men med litt mat og pleie gikk det seg til :)









Vi var hjemme igjen ved 18-tiden etter en fantastisk dag på sjøen - sol og sjø gjør en trøtt så det ble en lat kveld med få gjøremål. Kun tilfredse sukk over en super dag med herlige mennesker. Tusen takk :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar