torsdag 21. juli 2016

Ingen sommer uten Oulu

Oulu er alltid et punkt på sommerens "to-do" liste. Før vi fikk stuge var vi der. Og etter at vi fikk stugan har vi sørget for å komme oss dit en tur hvert år, ofte i følge med andre. Det er en vakker sommerby som tilbyr mye spennende som egentlig ikke kan oppleves skikkelig på en komprimert dag.

I år var turen planlagt sammen med skolstugans folk, - etter værmeldinga. Onsdag skulle ikke ha spesielt bra vær (og der tok værmeldinga feil igjen, gitt!) og dermed en perfekt dag for utflukt. Tanteflokken var invitert med på ekskursjonen, men det passet ikke.


Første stopp var Nallikari/Eden. Der ble det fika og is. For noen av oss som måtte opp ekstremtidlig ble dette frokost. Deilig å sitte ved isboden i strandkanten å bare nyte tilværelsen. Naboene fra hjemme dukket opp ved bordet - de var med vogna på campingplassen. Et kort og hyggelig møte før vi hastet videre til hver våre mål.























Vi dro videre til Vitenskapens verden - der har vi vært flere ganger før, og der har de artige ting for både store og små. Fartsparken som har vært fast stoppested i mange år, er erklært å være et tilbud for småunger, som vi visstnok ikke har..














Neste stopp var torget og torghallen. Det ble også i år trøbbel med parkeringen, det er vanskelig å få betalingskort til å virke i parkeringsautomatene - det endte med at gubbene måtte skaffe euro i minibank. Plunder og heft!! I torghallen ble det kjøpt inn delikatesser som både varm og kaldrøkt laks, munker og fikakaker. Sulten hadde meldt sin ankomst i hele følget, så munkene ble brukt som akutt sultestopper. I år fotograferte vi politimannen fra en ny vinkel!


Stockman er et obligatorisk stopp - der er det alltid ALE! REA! SALG! på denne tida. Herlig butikk! Note to self: neste år; overnatting og mange timer alene på Stockman. Det er en kjensgjerning at ikke alle synes Stockman er et værende oppholdssted, derfor ble tida der begrenset. Vi var dessuten veldig sultne og ville videre til Olimpos der vi ble varmt mottatt også i år. De er vår faste middagsleverandør i Oulu. Gubben gjorde i år et annet valg i menyen enn det tradisjonelle langtidsstekte tyrkiske lammet. Ellevilt! Det spås at han neste år velger tradisjonelt. Alle var fornøyd med sine matvalg, maten falt i smak, - flere i følget var ubehagelig mette da vi gikk derfra. Einar fikk dessverre ikke med seg måltidet - han var syk og måtte stå over.





Vi var innom isboden på torget før vi satte kursen hjem til Sverige. De har så innmari mye god is i Finland. Softis type; jordbær, sjokolade, pære og mango - med eller uten vaniljekombo. I tillegg til en million typer kuleis og sorbet. Det er rett og slett ikke mulig å spise bare en is i løpet av dagen, - i tillegg er det vanskelig å velge type og "art".

På hjemvei ble oppdrag delt ut til alle av huslydens medlemmer - det gjaldt å sette huset i stand til gjestene som kom sent denne kvelden. Vasking, reing og matlaging. Det gikk som fort og som en lek under streng kommando og klar delegasjon. Vi var i mål og klar til å motta gjestene som kom litt over ti denne kvelden. Ai, ai - for en fin dag og for en fin avslutning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar