onsdag 6. juli 2016

Fika, wining and cruising!

Onsdag ble en super dag - helt uten forventninger i forkant og den startet med trivelig besøk til morrakaffen. Ja, for besøket var det nok langt på dag, men for de ferierende i gulstugan som har sovmorgon på regnværsdager - var det morrakaffe.

Wille - på turnè fra østlandet til Varangerbotn med ny "bolig" på slep - stakk innom for å hilse på. Det var en svært hyggelig start på dagen - det er år og dag siden vi så Wille sist og hadde forskjellig å bli oppdatert på. 


Etter en tur i Kalix for å hente diverse nødvendigheter lyste været såpass opp at det var fint å være ute. Temperaturen er det jo ingenting å si på - så når regnbygene har gitt seg kan man godt være ute og ha det svært behagelig.

Et av prosjektene for denne sommeren (også..) var å få faststrøm til gjestestugan. Vi hadde alt vi trengte av kabler, strømper og hva nå alt heter. Det var viktig for oss å få lagt slangen som skal romme kabelen på baksiden av gjestehuset før anleggsmaskinene kommer med masser for å planere. Det gikk veldig greit å få lagt ut slangen under gjestehuset og bort til forrådet. Nabo Karl gikk etter lyden og sto parat for å hjelpe før vi var kommet veldig langt. Med hans innsats og know-how ble gummikabelen slisset i jorda mellom gjestestua og gulhuset på null komma svisj. Minstemann ble påkledt med buff, hansker og overtrekksjakke og fikk jobben med å dra kabelen gjennom beskyttelsesslangen under terassen, og dra det hele bort til strømuttaket ved ytterdøra. Han e staut og flink den striken!Marianne og frugan satte seg med ett glass vin på terassen og bivånet herrenes skruing og kobling. Nabo Karl sørget for inn- og utmatingen, mens gubben sørget for å få koblet og montert utelys på fasaden. De ble ferdig før vi fikk sjansen til å komme med begeistrede og oppmuntrende tilrop. Snart satt vi alle 4 og nøt sommervarmen, oppholdsværet, utelyset og rosèvinen. Man blir veldig fornøyd når arbeid går fort og knirkefritt og akkurat sånn man ville ha det!


På Camp Frevisøren skulle det være "Cruising after Work" kl 19 - oversatt til norsk: veteranbiltreff med kortesjekjøring fram til bestemmelsesstedet. Vi skulle dit og etter en kort make-over tok vi syklene fatt og "cruiset" nedover til Frevis. Det var årets første sykkeltur for frugan og gubben. Vel framme ville guttene se på bilene - og det gjorde vi i ca 10 minutter. Torjus fikk sitte inne i en Cadillac og var svært fornøyd. Etter bivåningen gikk vi for å spise middag i restauranten. Grei og billig mat - de reklamerer med mexikansk kokk, han gir få avtrykk i menyen og i smaken..Ikke forvent meksikansk altså! Etter middag syklet vi hjem igjen, bilene var dratt og guttungen skulle hjem til EM-kamp hos besteforeldrene.


En aldeles nydelig dag som på forhånd var forventet å bli atter en grå, våt innedag.. Så feil kan man ta!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar