søndag 10. juli 2016

Et härligt veckoslut!

Med ei uke i variabelt, men jevnt dårlig vær - gledet vi oss veldig over å ta imot Tromsøgjester sent torsdagskveld. De hadde booket seg inn til stugebesøk allerede i vår - og siden det har vi gledet oss til å tilbringe tid sammen med dem i stugan. 


Beate, Yngve og Anna kom ved 22-tiden torsdagskveld etter en arbeidsdag hjemme og en radig roadtrip. Vi hadde forberedt en enkelt kvelds og vi fikk noen hyggelige timer sammen rundt bordet før sengetid.

Kvalkjøttaften
Fredag sto shopping på programmet og valget falt på Haparanda/Tornio i og med at det var ei ung jente i målgruppa. Etter noen små ærend på svensk side tok vi turen til Rajalla kjøpesenter i Tornio. Der er det nok av butikker for store og små. Vi var imidlertid rasjonelle og effektive i tilnærminga - hjemme ventet ulike oppgaver. En time senere var vi igjen på svensk side - gjorde provianering og vertskapet satte nesen hjem, mens gjestene dro en snabbis på Ikea.

Større putekasse - shoppet i Happis



















Mange kjenner Beate sitt gode kvalkjøtt og de som har fått det servert, vil gjerne ha det igjen; - tynne marinerte skiver, beregnet til å være såvidt nedpå grillen. I bagasjen hadde hun med seg mange kilo ferdig marinert og skiva - vi hadde sørget for tilbehør og andre gjester, nærmere bestemt Marianne og Karl samt bestemor og bestefar. Kl 19 var det samling på terassen og ikke lenger gikk vi tilbords - kvalkjøtt, potetsalat m/medbrakt løpstikke (takk til Agnar og Tutta) og estragonsmør. Kjøttet var mørt og maten falt i smak hos alle rundt bordet, drikken var god og mangfoldig. Mange stiftet for første gang bekjentskap med Skånsk akevitt - den smakte...akevitt! Noen forspiste seg veldig på den gode maten og fikk slett ikke plass til dessert som var sjokoladepavlova med ferske bær. Den falt også i smak. Når maten er god og selskapet hyggelig og diskusjonene engasjerende - går kvelden fort. Det ble sent oppbrudd.



  





















Etter rydding fikk vi en runde med kortspill for 3 - gubben hadde fått pc'n ned med gjestene og var opptatt med den.















Lørdag i sola
Lørdag ble det sovmorgon og lat frokost på terassen. Så gikk vi i samlet flokk til Båtskjærsnesdagen på bygdas torg. Den tilbyr lopper, fik og husflid - akkurat i år gjorde vi ingen handel, bare et kjapt sveip gjennom bodene i jakt på varmrøkt fisk. Og det fant vi - både ørret og ortens laks. Når fisken var i boks bar det videre til Kalix. Der hadde gjestene ikke vært og vi fikk iallefall vist dem "main street" og Gallerian. Alt det andre får vi ta neste gang.

Innefrokostklubben :)















Vel hjemme var det lunsj tid og da sto den varmrøkte fisken på menyen - de to yngste fikk varme vårruller som var innkjøpt i Kalix. Været var bedre enn hele uka og vi kunne nyte fisken ute. Den er bare fantastisk god på tunnbrød og med annanasrøre (hadda ananas i creme fraiche). Vi spiste en og en halv fisk og angret veldig på at ungene var lovet taco til middag.
Røkt ørret til salgs
Fiskelunsj i det fri


Lørdag fikk vi besøk av representanter fra den lokale faunaen..


Det endte med at middagen ble forskjøvet til "senkvelds". Hele ettermiddagen kunne nytes på veranda i sola. Fisken og sola gjorde selskapet søvnige og det ble en liten tupplur i kveldinga før kortspillet startet. Det ble avbrutt av taco-mekking men fortsatte etter middagspausen. Det ble kortspill til langt på natt.


Og søndag i sola (!)
Etter regnbyger sent lørdag kveld klarnet det og til frokost søndag var det knallvær. Det betyr brødskiver på fat i solveggen. Etter selvbetjening på fjøla. Det er sjelden dekket frokostbord i stugan.

Denne søndagen måtte solkrem og bikinitopp fram, - og det var godt. Gjestene fikk nyte sommervarmen og sola et par timer, før de gjorde oppbrudd og tok på hjemvei. Vi skulle gjerne hatt de her lenger - og gleder oss til neste anledning. Vi har lagt gode planer!!
Hjemlaget rabarbrasylte






















Gubben hadde startet monteringa av luftsolfångaren og Yngve hadde vært løpegutt og hjelpesmann i de små arbeidsøktene både lørdag og søndag. Med upresise bestillinger fikk Yngve en nærmest umulig oppgave å løse, men han løste den bra :) Bestefar overtok hjelpesmannrollen når Yngve dro og før ettermiddagen var gammel var den ferdig montert. Nå er vi spent på om den leverer slik vi tror!



Huslyden grillet og spiste middag ute - så deilig å kunne gjøre! Nå håper vi at resten av uka leverer samme været. Sjekk denne sötnosen med grillmarinade i fjeset:)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar