mandag 18. juli 2016

Familiegjenforening!

Et tidligere innlegg denne sommeren har fått tittelen "Alle på plass". Det var jo ikke helt riktig. Største arving har jo manglet de to første ukene i oppholdet. Han har hatt sommerjobb hjemme og har litt ufrivillig kun fått en uke stugesommer. 

Allerede i mai ble flybillett fra Tromsø til Luleå bestilt - vi ville sikre at fikk en uke sammen med oss i stugan. Dessverre gikk flyet først søndag ettermiddag, noe som medførte aktivitet fra mor og far for å få han ned allerede fredag etter jobb - vi tenkte at vi sikkert hadde noen kjente med plass i bilen som skulle denne veien ved feriestart en fredag ettermiddag. Men den gang ei.

Søndag gikk i vente- og forberedelsesmodus. Mamman bakte kake mens pappan ordnet ute. Tida gikk likevel sakte. Litt over to var alt klargjort og et lite måltid som inneholdt hovedingrediensene korv og korvbrød var inntatt - vi satte kurs mot Storheden og noen ærend før ferden gikk til Kallax og henting av den fortapte sønn. Selv på Storheden gikk tida sakte, selv om frugan kunne notere seg to par nye sko og et par nye topper. Gutta fikk sine duppeditter på gubbdagisbutikk.

Vi fikk vente litt på flyplassen - men plutselig sto han der, høy og fager. Hjertelig gjensyn! Gutten var glad for å få norrländsk temperatur rundt kroppen. På tur hjem stoppet vi på Trocadero, minstemanns yndlingsrestaurant - det besøket hadde vi "spart" til Håkon kom. Pizzaen der er god!




Tilbake i gulstugan ble det knapt pakket ut før turen gikk for å hilse på bestemor, bestefar og tantefolket i rødstugan. Der hadde tantejenta laget en kjempegod eplekake. Frugan hadde med skuffkaka fra formiddagens tidtrøyte og fikan ble både god og hyggelig.


    
    

Mandag startet vakkert - heldigvis for den nyankomne hvis teint bar preg av dårlig vær og innearbeid. Frokost på soldekk og prepping for soling en varm og fin dag. Det kom riktignok en regnskur midt i forberedelsen, men den for fort forbi. Denne dagen fikk vi også sådd plenen, med norske hardføre plenfrø - eldste arving klippet plen mens opphavet drev som anleggsgartnere. Bryter og lampe ble fikset i forrådet. På ettermiddagen ble det grillmiddag på terrassen. Ikke bare var maten god - det var herlig å ha alle samlet rundt bordet i et så velsigna vær. Sommerlykke!

      





Gutta og de øvrige ynglinger rundt oss gikk på båtbrygga og prøvde fiskelykken denne kvelden. Gubben og frugan tok en "kveldsprommis" rundt byen, litt fotosafari og litt utforsking - vi har endelig fått bedre tid og lyst å bruke tid til annet enn selve stugan. En vakker kveld!

Fra fotosafari:




 



     


Fiskerne/brygga:




















I skumringstimen denne kvelden fikk vi også gleden av å bivåne utelysene på lillstugan og forrådet. Det er så bra å ha fått det på plass og det vil gjøre stor forskjell i vinterhalvåret/mørketida.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar